WIJNEN UIT DUITSLAND

Duitsland wordt gerekend tot de klassieke wijnlanden. Duitse wijn wordt gemaakt in één van de meest noordelijk gelegen wijnbouwlanden, op 51° NB. De wijngaarden bevinden zich in het zuidwesten van het land, aangbouwd op de steile berghellingen rond de rivieren.

De totale oppervlakte wijngaarden is circa 104.000 hectare (in 2002) Dit komt overeen met ongeveer 2% van de de Europese wijngaarden. Duitse wijnbouwers proberen een balans te vinden tussen zuur en zoet in de wijnen. Door de noordelijke ligging duurt de rijping van de druiven langer en wordt er vaak wat later geoogst.

Duitsland heeft een rijke historie aan wijn. Door de noordelijke ligging en het daarbij horende koele klimaat kent Duitsland een  geheel eigen type wijnen. Kenmerkend voor de Duitse wijnbouw is het gebruik van 'eigen' druivenrassen, met name de riesling druif. Soorten als Chardonnay en Cabernet Sauvignon hebben er slechts in beperkte mate voet aan de grond gekregen. Hoewel Duitsland in de eerste plaats bekend staat als een land van stille witte wijnen, maakt men nu een compleet assortiment aan  witte, rode  en mousserende wijnen.

Kies links een streek en blader door de catalogus​

 

CONTACT

 

Telefoon:

032 475 261 934

032 475 456 922
Veurnestraat 40

8640 Vleteren

WIJN per streek